sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Uudessa kodissa

Rapsu nimittäin. Tänään oli tosissaan SE päivä. Hiukan allekirjoittanutta jännitti, varsinkin kun yöllä siirrettiin kelloja tunnilla eteenpäin, että heräänkö ajoissa ettei tarvitse aamulla kiireellä lähteä tallille. "Hyvin" nukutun yön jälkeen olin oikeaan aikaan tallilla, ja siinä aluksi kannoin tavaroita kaverin kanssa autoon ja sitten Rapsu puunaukseen, sekun oli tapansa mukaan taas kuorruttanut itsensä mudalla. Harjaus, loimi selkään ja pintelit jalkoihin (itse käytän Rapsulla pinteleitä kiedottuna kavion rajaan saakka kuljetuksessa, varsinkin näin lyhyillä matkoilla). Hiukka jännitti, että miten se Rapsu sinne koppiin menee, vaikka se onkin aina ollut hyvä lastata. No ongelmahan oli se, että itse meinasin jäädä jalkoihin kun se sinne koppiin niin reippaasti tallusti! Matkasi yhtä varmasti ja tasaisesti kuin aina ennenkin.

Uudella tallilla käveltiin pieni hetki, vähän piti puhista uusille hevostuttaville mutta niin kuin aina, on käytöstavat Rapsulla korrektit joten nätisti käveli. Sitten talliin ottamaan loimet ja pintelit pois, sekä sen jälkeen tarhaan. Asiat tärkeysjärjestykseen, ensin piehtaroidaan n. 10 kertaa ennen kuin edes kiinnitetään huomiota mihinkään muuhun (Rapsu sai piehtaroinnillaan aikaan melkoisen kaatumataudin, jokaikinen hevonen piehtaroi vuoronperään ja useasti). Piehtaroinnin jälkeen oli aikaa katsella ja vähän esitellä kuinka komeasti se askel nousee (muutama pystyynnousu, karatepotku kaikille jaloilla eri ilmansuuntiin ja muuta sellaista pientä). Sitten olikin jo päiväheinien aika, joten tilanne rauhoittui siihen, tyynesti kaikki ryhtyivät syömään :-)

Joo joo voitko lopettaa sen pällistelyn mä yritän syödä!

Siinä sitten laiteltiin tavaroita paikoilleen, katseltiin vähän, että mistä löytyy mitäkin ja samalla toisella silmällä kurkittiin tallin ikkunoista miten se tarhaaminen sujuu. Kovin oli rauhallista meininkiä. Koska Rapsu otti tilanteen niin lunkisti, niin päätin sitten välissä lähteä käymään kotona syömässä, lämmittelemässä ja käyttämässä koirat ulkona. Viskasin kuitenkin ennen tallilta lähtöä loimen Rapsulle niskaan, ilma muuttui melko hyytäväksi ja tuuli yltyi. 

Koirien kanssa käytiin rallattelemassa pellolla ja päätin ottaa ne vielä kyytiin kun lähdin uudestaan myöhemmin tallille. Vähän jännitin miten Rapsu oli sen pari tuntia ollut tarhassa, mutta siellä se oli kovin kotonaan. Tosi hyvillä mielin olen tallipaikan vaihdoksesta! Ainakin ensimmäinen päivä on sujunut paremmin kuin hyvin! Harjasin Rapsun vielä oikein pitkän kaavan mukaan, ja sitten käytiin kentällä kävelemässä (piti vähän puhista ja tanssia, siis oikeesti onko niin korvessa ihmisiäkin??? Ja vielä omilla pihoillaan??? (naapuritalon ihmiset pihatöissä niin sekös se vasta jännää olikin). Sitten Rapsu pääsikin sisälle, oltiin sovittu että Rapsu otetaan sisälle jo valoisaan aikaan ja sen seuraksi otetaan toinen rauhallinen hevonen, kun muuten olisi sisäänpääsy mennyt pimeälle saakka (ei sillä että se normaalisti haittaisi, näin ekana päivänä vaan pelattiin varman päälle). 

Siis onks mul ikkuna???

Rapsu ja tallikaveri jäi molemmat syömään rauhassa heiniä karsinoihinsa, joten rauhallisin mielin (taas kerran) lähdin kotia. Hyvä fiilis tällä hetkellä, oikeasti :-) Vaikka haikea fiilis tuli, kun aamulla katseli tyhjää karsinaa vanhalla tallilla ja tyhjiä paikkoja ja koukkuja, joissa ennen Rapsun tavarat oli. Mutta niin oli kuulemma vanhan tallilaisillakin, oli aamulla hyvästellyt Rapsun haikein mielin. On se kiva ruuna, hurmaa kyllä monet olemuksellaan <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti